خرید تجهیزات آشپزخانه صنعتی مثل: گریل صنعتی یا سایر تجهیزات سوخاری به دلیل صرف هزینه بالا، نوعی سرمایه گذاری به شمار می رود؛ بنابراین نگه داری صحیح از این ابزارها بسیار اهمیت دارد… در میان این تجهیزات، معمولا گریل صنعتی دارای دوام و طول عمر بالایی بوده و البته این موضوع به جنس محصول نیز بستگی دارد. از این رو در این مطلب تصمیم گرفتیم با نحوه نگهداری و مراقبت صحیح از این محصول بیشتر آشنا شویم. با ما همراه باشید.

نکات پاکسازی دستگاه های گریل صنعتی

مانند سایر تجهیزات آشپزخانه صنعتی، به منظور تمیز کردن و پاکسازی دستگاه گریل صنعتی نیز باید قبل از هر چیز، از خاموش و خنک بودن دستگاه مطمئن شویم. سپس باید مراحل زیر را انجام دهید:

  • خاموش کردن دستگاه گریل صنعتی

قبل از هر اقدامی ابتدا از خاموش بودن دستگاه اطمینان حاصل کنید. همچنین چنانچه دستگاه بر روی شبکه برق قرار گرفته باشد، باید آن را از برق جدا نمایید.

  • خنک شدن دستگاه

پس از قطع کردن جریان برق، حالا باید منتظر بمانید تا دستگاه گریل به طور کامل خنک شود.

  • پاک سازی بخش های مختلف

حالا باید اقدام به جدا کردن قطعات مختلف از جمله: شبکه ها، سینی و ریل و… نمایید. می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر از چگونگی جداسازی این قطعات، دفترچه راهنمای محصول را نیز بررسی نمایید. شبکه ها و صفحه گریل چدنی صنعتی را نیز به کمک مسواک یا برس های نرم و خمیردندان به خوبی تمیز کنید. همچنین از قرار دادن شبکه ها در ظرف حاوی محلول تمیز کننده بپرهیزید؛ چرا که باعث آسیب به بخش های مختلف آن می گردد. ممکن است به استفاده از ماشین ظرفشویی صنعتی برای شست و شوی قطعات نیاز داشته باشید؛ اما پیشنهاد می کنیم خودتان به پاکسازی سینی و ریل های گریل صنعتی بپردازید تا با دقت بیشتری قطعات مختلف تمیز شوند.

با استفاده از محلول های قوی مثل: Simple Green، Weber و… برای نظافت این قطعات استفاده کرده و سپس به طور کامل با حوله آن را خشک کنید. همچنین برای تمیز کردن سطح بیرونی دستگاه گریل صنعتی می توانید از یک حوله مرطوب استفاده نمایید. نکته مهم استفاده از محلول شستشوی سبک تر است تا آسیبی به دستگاه وارد نشود.

  • آماده کردن دستگاه برای استفاده مجدد

حالا که کار پاکسازی و تمیز کردن بخش های مختلف دستگاه گریل فست فود به پایان رسید، نوبت به مونتاژ و سرهم کردن قطعات دستگاه می رسد. پیشنهاد می کنیم حتما راهنمای تعمیر و نگه داری دستگاه را نیز مطالعه نمایید و حتما به توصیه ها و هشدارهای درج شده توجه داشته باشید. به طور کلی برای پاکسازی تجهیزات رستوران و فست فود و.. و برای استفاده از محلول شست و شو تلاش کنید ابتدا بر روی بخش کوچکی از دستگاه، تست انجام دهید تا اطمینان حاصل کنید که رنگ یا جنس دستگاه دچار تغییر نمی گردد.

استفاده از دستکش و ماسک حفاظتی نیز توصیه می شود تا محلول مورد استفاده آسیبی به پوست و ریه شما وارد نکند.

6 راهکار کاربردی برای نگهداری صحیح از گریل صنعتی

حالا که با راهکارهای پاکسازی دستگاه گریل صنعتی آشنا شدیم، زمان آن می رسد که نحوه نگه داری صحیح از تجهیزات آشپزخانه صنعتی را بدانیم. 8 راهکار کاربردی و مهم برای نگه داری صحیح از تجهیزات فست فود مثل: گریل صنعتی عبارتند از:

  1. از بین بردن باقی مانده های غذا

قبل از هر بار استفاده حتما با یک برس سیمی اقدام به تمیز کردن باقی مانده های غذا نمایید. بهترین زمان برای پاکسازی گریل، زمانی است که هنوز گرم می باشد تا به این ترتیب بتوانید راحت تر عملیات نظافت را انجام دهید. البته لازم به ذکر است گریل های خانگی هر چند وقت نیاز به پاکسازی عمیق دارند، اما گریل فست فودی هر روز و یا حداقل هر 3 روز یک بار نیاز به تمیز کردن دارند.

  1. گرم کردن گریل قبل از استفاده

به منظور استفاده بهینه از دستگاه حتما مطمئن شوید که گریل کاملا گرم شده باشد. سپس 15 تا 20 دقیقه زمان بدهید و بعد اقدام به استفاده از دستگاه کنید. پیشنهاد می کنیم مطلب مقایسه انواع گریل صنعتی را نیز مطالعه کنید.

  1. چک کردن مداوم نشتی گاز

حتما به طور مداوم نشتی گاز را چک کنید. یکی از روش های کاربردی استفاده از کف صابون است تا از وجود نشتی باخبر شوید.

  1. قرار دادن دستگاه گریل صنعتی در کاور

در صورتی که در بلندمدت از دستگاه استفاده نمی کنید، آن را در کاور قرار دهید. می توانید آن را به طور جداگانه تهیه کنید و به این ترتیب از زنگ زدگی و آسیب تجهیزات جلوگیری کنید.

  1. پس از تمیز کردن دستگاه، آن را به شکل خیس رها نکنید.

هرگز دستگاه را به طور مرطوب رها نکنید. حتما پس از نظافت آن را با دستمال تمیز خشک نمایید. همچنین برای جنس های مختلف لوازم و تجهیزات، از ابزار و شوینده متناسب با آن استفاده نمایید.

  1. از مواد شوینده مناسب استفاده نمایید.

پس از هر بار استفاده، 10 تا 15 دقیقه گریل را روشن نگه دارید تا باقی مانده غذا سوخته و خشک شود؛ سپس با فرچه سیمی آن را تمیز نمایید.

جمع بندی

به پایان مطلب نکات جامع استفاده و نگهداری از گریل صنعتی رسیدیم. در این بخش تلاش کردیم ابتدا با نکات پاکسازی دستگاه های گریل صنعتی آشنا شویم که در 4 مرحله زیر انجام می گیرد:

  • خاموش کردن دستگاه گریل صنعتی
  • خنک شدن دستگاه
  • پاک سازی بخش های مختلف
  • آماده کردن دستگاه برای استفاده مجدد

 سپس با 6 راهکار کاربردی برای نگهداری صحیح از گریل صنعتی آشنا شدیم که عبارتند از:

  1. از بین بردن باقی مانده های غذا
  2. گرم کردن گریل قبل از استفاده
  3. چک کردن مداوم نشتی گاز
  4. قرار دادن دستگاه گریل صنعتی در کاور
  5. پس از تمیز کردن دستگاه، آن را به شکل خیس رها نکنید.
  6. از مواد شوینده مناسب استفاده نمایید.

امیدواریم این مطلب راهنمای مناسبی به منظور آشنایی با نحوه مراقبت و نگه داری دستگاه گریل صنعتی برای شما باشد. در صورتی که سوالی داشتید، می توانید از بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

روماکینگ به عنوان یکی از برترین تولید کنندگان انواع تجهیزات آشپزخانه صنعتی از جمله: فر قنادی، فر کانوکشن، فر قنادی، تجهیزات فست فود و… می تواند انتخابی ایده آل و برند معتبری برای رفع نیازهای کسب و کار شما باشد. برای استعلام قیمت دستگاه گریل صنعتی و دیگر تجهیزات از بخش تماس با ما با کارشناسان این مجموعه در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *