مهم ترین موضوع انتخاب یک تالار پذیرایی برای میزبانی از یک میهمانی، غذای آن تالار می باشد. چه بسا تالارهایی که ظاهر زیبایی نداشته باشند اما به دلیل داشتن کیفیت غذایی بالا مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته اند و با سرعت بالایی توانسته اند به محبوبیت میان مردم دست پیدا کنند. یکی از مهم ترین دلایل افزایش کیفیت غذا داشتن تجهیزات آشپزخانه تالار درجه یک می باشد. تجهیزات در طعم غذا تاثیرگذار است و یکی از مهم ترین ارکان برای شروع آشپزی می باشد.تالارهای پذیرایی با توجه به متراژ خود پذیرای تعداد خاصی از میهمانان هستند. در این صورت تجهیزات آشپزخانه تالار می بایست توانایی پذیرایی از نفرات زیادی را داشته باشد و تمامی تجهیزات آن کامل باشد. آشپزخانه تالار برای آماده سازی و پخت غذا بایستی حداکثر کارایی را داشته باشد. در واقع طراحی آشپزخانه صنعتی می بایست به صورت ارگونومیک صورت پذیرد. این طراحی باید به گونه ای صورت پذیرد که تجهیزات آماده سازی، تجهیزات پخت، تجهیزات نگهداری و … دارای فضای جداگانه ای باشند و به نحوی چیدمان شوند که نجهیزات مرتبط به هم در کنار یکدیگر قرار بگیرند.
لیست تجهیزات آشپزخانه تالار
آشپزخانه های صنعتی از ظرفیت و متراژ متفاوتی برخوردارند و شما می توانید با توجه به تعداد کارکنان و متراژ آشپزخانه صنعتی خود، مناسب ترین انواع تجهیزات و وسایل آشپزخانه صنعتی را، خریداری نمایید .
اجاق گاز صنعتی فر دار: یکی از پر کاربردترین و اصلی ترین عضو لیست تجهیزات آشپزخانه صنعتی است. با وجود قابلیتهای پخت بالا، اجاق گاز صنعتی فر دار به عنوان یک دستگاه پرکاربرد در رستورانها و آشپزخانههای صنعتی شناخته میشود. با استفاده از این دستگاه میتوان به راحتی انواع غذاها (خورشت، برنج، لازانیا، پیتزا، دم کردن برنج، چخت انواع خورام ها)، دسرها، میان وعده ها را تهیه نمود. اجاق گاز سرعت پخت و پز را افزایش می دهد و در عین حال در رعایت کردن بهداشت غذا و محیط بسیار به آشپزها کمک می کند و کار آنها را راحت تر میکند.
انواع سرخ کن های صنعتی : سرخ کن صنعتی یک دستگاه گازی یا برقی است که برای سرخ کردن مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرد. این دستگاه در آشپزخانههای صنعتی، رستورانها، هتلها، فست فودها و سایر محیطهای غذایی استفاده میشود. این دستگاه به دلیل سرعت و دقت بالایی که دارد، برای سرخ کردن انواع مواد غذایی مانند سیب زمینی، مرغ، ماهی و سایر مواد مناسب است. استفاده از سرخ کن صنعتی در آشپزخانه صنعتی به دلیل سرعت بالا و کارآیی بیشتر نسبت به سرخ کنهای خانگی، میتواند به زمان و هزینهی کمتری برای پخت و پز غذا کمک کند.
دیگ های پخت برنج و دیگ خورشت پز : دیگ پخت برنج یکی از دستگاههای پرکاربرد در آشپزخانههای رستوران و لیست تجهیزات آشپزخانههای صنعتی است. این دو دیگ صنعتی برای پخت برنج به صورت حجمی و همچنین انواع خورشتها استفاده میشوند. مصرف بهینه انرژی، مصرف بهینه برنج ، مصرف بهینه روغن، زمان پخت کم، بهداشتی بودن و شستشوی آسان از مزایای این دیگ ها می باشد. با توجه به قابلیت تنظیم زمان و دما می توان به راحتی انواع خورشت ها را در دیگ خورشت پز تهیه نمود.
اجاق گریل : اجاق گریل صنعتی یا اجاق گاز گریل یکی از مهمترین و کاربردترین لیست تجهیزات آشپزخانه های صنعتی و رستوران ها و فست فودها می باشد. اجاق گاز گریل برای طبخ انواع استیک، شنیتسل، برگر، تخم مرغ های نیمرو و مخلوط ، انواع و اقسام غذاهای تفت دادنی و سرخ کردنی قابل استفاده می باشد. در اکثر طراحی و دیزاین تجهیزات آشپزخانه های صنعتی به دلیل اینکه یک دستگاه برای پخت دو محصول با عطر و بوی نا همسان مثل گوشت و ماهی به صورت همزمان مناسب نیست از دو عدد اجاق گریل صنعتی استفاده میشود.
مایکروفر: مایکروفر صنعتی یکی از تجهیزات مورد نیاز و پر کاربرد در تمامی آشپزخانه های صنعتی است. این دستگاه در تمامی رستوران های بزرگ، هتل ها، ادارات، بیمارستان ها، تالارهای پذیراریی و مراکز اداری و صنعتی که نیاز به گرم کردن غذا دارند کاربرد دارد. همانطور که امروزه مایکروفر یکی از لوازم ضروری آشپرخانه های خانگی است ، یکی از پر اهمیت ترین و ضروری ترین تجهیزات پخت در آشپزخانه های صنعتی، کافی شاپ ها، رستوران ها، هتل ها ، اداره ها، بیمارستان ها و … نیز میباشد. مایکروفر صنعتی در تمام آشپزخانه های صنعتی و تجاری برای انجام عملیات پخت ، گرم کردن و یخ زدایی مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرد.
در یک آشپزخانه صنعتی، تجهیزات شستشو بسیار حائز اهمیت هستند تا بهداشت و سلامتی مواد غذایی، محیط آشپزخانه صنعتی و رستوران و ظروف حفظ شود. برخی از مهمترین تجهیزات شستشو در آشپزخانه صنعتی عبارتند از:
ماشین ظرفشویی صنعتی : ماشین ظرفشوییهای صنعتی بزرگترین تجهیزات شستشو در آشپزخانههای صنعتی هستند. آنها قابلیت شستشوی تعداد زیادی ظروف و وسایل آشپزخانه را در یک زمان دارند و به صورت مکانیزه عمل میکنند. ماشین ها ظرفشویی صنعتی انواع مختلفی دارند و به صورت کلی در نوع های زیر کانتری، هودتایپ، نیمه اتوماتیک و تمامی اتوماتیک یا ریلی طراحی و ساخته می شوند. این دستگاه را باید با توجه به حجم ظروف کثیف در طول روز انتخاب و خریداری نمایید.
دستگاههای شستشوی سطوح: برای شستشوی سطوح مختلفی مانند کانترهها، میزها، شیرآلات و دیگر قسمتهای آشپزخانه، از دستگاههای شستشوی سطوح استفاده میشود. این دستگاهها میتوانند شامل برسهای مکانیکی، دستگاههای بخاری و مواد شوینده خاص باشند.
سیستمهای تصفیه آب: در بسیاری از آشپزخانههای صنعتی، سیستمهای تصفیه آب نصب میشوند تا آب شستشو قابل استفاده در فرآیندهای شستشو باشد. این سیستمها معمولاً شامل فیلترها، اسمز معکوس، نرمکننده آب و سایر تجهیزات تصفیه آب هستند.
ترولیهای آشپزخانه صنعتی برای حمل و نقل مواد غذایی، وسایل آشپزخانه و سایر لوازم در داخل آشپزخانه و برای سرو غذا و یا جمع کردن میزهای غذا استفاده میشوند. آنها دارای انواع مختلف و کاربردهای متنوعی هستند. در ادامه تعدادی از کاربردهای ترولیهای آشپزخانه صنعتی را بررسی میکنیم:
حمل و نقل مواد غذایی: ترولیهای آشپزخانه صنعتی برای حمل و نقل مواد غذایی از محل ذخیرهسازی به ایستگاههای پخت و پز و سرو غذا مورد استفاده قرار میگیرند. آنها میتوانند دارای قفسهها، سبدها یا سایر وسایل مرتبکننده باشند تا مواد غذایی به صورت سازمانیافته و بهداشتی حمل شوند.
حمل و نقل ظروف و سرویسدهی: ترولیهای آشپزخانه صنعتی برای حمل و نقل ظروف پاک و کثیف، سرویسدهی و جمعآوری ظروف استفاده میشوند. آنها معمولاً دارای سطوح و قفسههایی هستند که میتوان در آنها ظروف را قرار داد و به راحتی حمل کرد.
تجیزات برودتی در آشپزخانههای صنعتی، نقش بسیار حیاتی در حفظ ایمنی و کیفیت مواد غذایی بازی میکنند. این تجهیزات برای حفظ درجه حرارت مناسب مواد غذایی، سرمایش، یخزدایی و نگهداری مواد غذایی در فضایی با دمای کم و طولانی مدت استفاده میشوند. در ادامه، لیستی از مهمترین تجهیزات برودتی در آشپزخانههای صنعتی و کاربردهای آنها را برایتان آوردهام:
یخچالهای صنعتی: یخچالهای صنعتی برای نگهداری مواد غذایی در دماهای پایین استفاده میشوند. آنها از سیستمهای خنککننده برای حفظ دمای مناسب استفاده میکنند و میتوانند برای نگهداری مواد غذایی تا چند درجه سانتیگراد زیر صفر استفاده شوند.
فریزرهای صنعتی: فریزرهای صنعتی برای نگهداری مواد غذایی در دماهای بسیار پایینتر از صفر درجه سانتیگراد استفاده میشوند. آنها برای نگهداری مواد غذایی فریز شده و ایجاد یخ استفاده میشوند.
کابینتهای یخزدایی: این تجهیزات برای جلوگیری از تشکیل یخ روی مواد غذایی و سطوح دیگر استفاده میشوند. آنها دارای سیستمهای خنککننده هستند که دمای آنها را به حداقل میرساند و تشکیل یخ را مهار میکند.
یخساز صنعتی : این تجهیزات برای تولید یخ های حبه ای در آشپزخانههای صنعتی استفاده میشوند. آنها به وسیله سیستمهای خنککننده و فشار بالا، آب را به یخ تبدیل میکنند و یخ تولید شده را در ظروف یا مخزن مخصوص یخساز قرار می دهند و در دمایی که یخ ها آب نشوند نگه داری می شوند، یخساز های صنعتی برای انواع رستوران ها ، کافیشاپ ها، کافه ها، هتل ها، ادارات، بیمارستان ها و غیره در تهیه نوشیدنی های خنک بکاربرده می شوند.