آشپزخانه صنعتی

در یک کلام می توان گفت : آشپزخانه های صنعتی مکان هایی هستند که در آن غذا بصورت روزانه در حجم انبوه پخته بشود. یک آشپزخانه صنعتی نیازمند تجهیزاتی است که باعث شود کار ها به بهترین نحو و سریع ترین زمان ممکن انجام شوند. معمولا جنس تجهیزات آشپزخانه های صنعتی بیش تر از استنلس استیل یا استیل زنگ نزن است. این استیل ها دارای مقاومت بسیار بالایی هستند و نظافت و ضد عفونی کردن آن ها راحت است.

تجهیزات آشپزخانه صنعتی شامل یک مجموعه گسترده و یک لیست بلند بالا از وسایل و تجهیزات است که برای پخت و پز، نگهداری، سرو و توزیع مواد غذایی در رستوران‌ها، هتل‌ها، کافی‌شاپ‌ها، بیمارستان‌ها، مدارس و سایر مکان‌های ارائه خدمات غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. آشپزخانه های صنعتی به آشپزخانه هایی اطلاق می شوند که در آنها حجم بالایی از غذاهای مختلف، تهیه و طبخ می شود.

تنها معیار برای این که یک آشپزخانه به آشپزخانه صنعتی تبدیل شود، پخت زیاد غذا در آن نیست. بلکه تجهیزات متعدی است که برای یک آشپزخانه صنعتی لازم است تا بتوان یک آشپزخانه صنعتی حرفه ای به وجود آورد.آشپزخانه های صنعتی در بیمارستان ها، ادارات و سازمان های بزرگ، دانشگاه ها و شرکت ها و تالار ها به صورت روزانه در حال فعالیت هستند و وعده های غذایی مورد نیاز پرسنل، کارمند ها، دانشجویان و مهمانان را فراهم می کنند. آشپزخانه صنعتی به انگلیسی Commercial kitchen خوانده می شود که به معنی آشپزخانه تجاری است. علت این نام گذاری نیز به خاطر دسترسی به اهداف تجاری است.

این آشپزخانه ها ورودی و خروجی بسیار زیادی دارند. عبارت Industrial Kitchen به تجهیزات یک آشپزخانه صنعتی اطلاق می شود که خود نقش بسیار مهمی در شکل دادن یک آشپزخانه صنعتی را دارند.سرعت عمل بسیار زیاد و کم کردن زمان آماده سازی غذا از اصولی است که در آشپزخانه های صنعتی باید رعایت شود، به همین علت، تجهیزات صنعتی آشپزخانه نقش پر رنگ تری پیدا می کنند. همچنین کیفیت غذا نیز باید در عین بالا بودن سرعت ارائه خدمات، حفظ شود و سلامت و بهداشت آشپزخانه صنعتی نیز رعایت گردد.

در ادامه تجهیزات آشپزخانه صنعتی به طور کامل به شما معرفی خواهند شد:

1.چرخ گوشت صنعتی

این دستگاه یکی از مهم‌ترین تجهیزات آماده سازی مواد مورد نیاز غذاست.  از این دستگاه علاوه بر چرخ کردن گوشت، جهت چرخ کردن سایر مواد نظیر سبزیجات و .. نیز استفاده می شود.  توصیه می شود چرخ گوشت مناسبی را با توجه به فضای آشپزخانه صنعتی تهیه کنید تا به راحتی بتواند حجم گوشت چرخ کرده مورد نیاز برای غذا ها را فراهم نماید.

2.دستگاه سرخ کن صنعتی

یکی از مسائل مهمی که در ذائقه ایرانی ها مهم است عدم مصرف غذاهای خام یا کم پخته است. بنابراین جهت کسب رضایت مشتریان توصیه می شود دستگاه سرخ کن مناسبی تهیه شود تا غذاها به خوبی سرخ شوند. این دستگاه هم برای رستوران‌های بزرگ و هم فست فودها ضروری است.

3.کباب پز صنعتی و کباب زن صنعتی

کباب‌ها از لذیذترین غذاهای منو ایرانی هستند به طوری که اگر در رستورانی این غذا طبخ نشود احتمال مراجعه بعدی مشتری قبلی به ان رستوران بسیار کم می شود. محبوبیت این غذا به حدی است که اکثر رستوران‌ها به طبخ این غذای اصیل ایرانی می‌پردازند. از مهم‌ترین تجهیزات پخت برای تهیه ی انواع کباب‌ها کباب پز صنعتی است؛ چرا که در اکثر رستوران‌ها امکان پخت کباب با زغال وجود ندارد. تهیه کباب زن صنعتی نیز ضروری است تا مرحله به سیخ کشیدن کباب ها با سرعت و دقت بالاتری انجام شود.

 

 

4.اجاق گاز صنعتی

در آشپزخانه سه وسیله جزو ضروری‌ترین وسایل و تجهیزات هستند: یخچال، اجاق گاز و سینک ظرفشویی. اهمیت این سه وسیله در حدی است که از ان تحت عنوان مثلث آشپزخانه یاد می شود. تفاوت زیای بین اجاق گاز آشپزخانه معمولی و صنعتی وجود دارد. ظروف آشپزخانه صنعتی به دلیل حجم زیاد غذا ها عمدتا سنگین هستند بنابراین اجاق گازهای صنعتی باید از مواد اولیه محکم و با دوامی ساخته شوند تا قدرت تحمل وزن این ظروف را داشته باشند. از طرفی این اجاق گازها دارای تنوع رنگ بندی و ظاهری کمتری نسبت به اجاق گازهای آشپزخانه‌های معمولی هستند. علاوه بر مقاومت اجاق گاز آشپزخانه‌های صنعتی باید به جنس مشعل‌های آن و همچنین تعداد شعله‌های ان توجه ویژه‌ای داشته باشید زیرا ظرفیت و حجم غذای در حال پخت شما به این مسئله وابسته است.

5.ماشین ظرفشویی صنعتی

یکی دیگر از تجهیزات ضروری آشپزخانه های صنعتی ماشین ظرفشویی صنعتی است. استفاده از ماشین ظرفشویی بسیار بهتر از استفاده از نیروی انسانی است چرا که این وسیله دارای محفظه عایق سرما و گرماست و می‌تواند میزان حرارت آب را در حد ثابتی نگه دارد از طرفی این وسیله عموماً دارای قابلیت تصفیه آب است و می تواند از اتلاف انرژی تا حد قابل قبولی جلوگیری کند.

طراحی آشپزخانه صنعتی

در طراحی آشپزخانه صنعتی باید پارامترهای گوناگونی در نظر گرفته شود که طراحی آشپزخانه صنعتی اساسی ترین بخش افتتاح رستوران است که طراحی آشپزخانه صنعتی باید به گونه ای باشد که نیروهای فعال بتوانند به آسان ترین شکل ممکن به قسمت های تخصصی خود دسترسی داشته باشند. همچنین سرعت انجام کار و تحویل سفارشات مشتری نیز باید در طراحی آشپزخانه صنعتی در نظر گرفته شود و داشتن تهویه مناسب و قوی و نظافت محیط رستوران نیز باید در طراحی آشپزخانه صنعتی در نظر گرفته شود.در واقع در طراحی آشپزخانه صنعتی باید چیدمان تجهیزات آشپزخانه به درستی پیاده سازی شود، به عبارتی آشپزخانه صنعتی دارای قسمت های مختلفی است که باید تمام بخش های آشپزخانه صنعتی به صورت اصولی طراحی شود تا نظم کار بیشتر گردد.

 

مجوز راه اندازی آشپزخانه صنعتی

راه اندازی یک آشپزخانه صنعتی همانند سایر کسب و کار ها نیاز به گرفتن مجوزهای مورد نیاز دارد که در این مورد جهت گرفتن این مجوز ها باید به وزارت بهداشت و صنایع غذایی مراجعه نمایید.

خرید تجهیزات آشپزخانه های صنعتی

شرکت روماکینگ به عنوان یک فروشگاه تجهیزات آشپزخانه صنعتی و مرکز فروش لوازم آشپزخانه صنعتی در تهران آماده ی ارائه ی برترین و با کیفیت ترین تجهیزات آشپزخانه با نازل ترین قیمت به شما خریداران گرامی می باشد.

 

 

 

اگر به فکر راه اندازی یک آشپزخانه صنعتی هستید برای خرید تجهیزات رستوران با کیفیت و با دوام ما به شما تجهیزات آشپزخانه روماکینگ را معرفی می کنیم . و می توانید جهت دریافت مشاوره با کارشناسان ما در روماکینگ تماس حاصل نمایید . 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *