تجهیزات رستوران

روش نگه داری مناسب از تجهیزات آشپزخانه صنعتی برای مدیران رستوران ها و فست فودی ها، بیشتر از پیش شده مورد توجه قرار گرفته است، چرا که هم هزینه تعمیر و سرویس تجهیزات بیشتر شده است و هم در صورت خرابی و غیر قابل تعمیر بودن دستگاهها هزینه خرید تجهیزات ساده بسیار گزاف شده است. به دلیل اینکه دستگاههای صنعتی در آشپزخانه ها بیشتر ساعات روز در حال کار کردن می باشند، نگرانی درباره خرابی آنها کاملا به حق بوده و مدیران می دانند که هرچه بیشتر از تجهیزات مراقبت و نگه داری شود طول عمر آنها بیشتر خواهد شد .

همانطور که می دانید هنگام راه اندازی یک رستوران برای خرید تجهیزات آن هزینه های بسیار زیادی صرف می شود. بنابراین به منظور افزایش طول عمر و دوام تجهیزات مورد استفاده در آشپزخانه رستوران شامل دستگاه های پخت و آماده سازی، شستشو مانند ماشین ظرفشویی و غیره لازم است. که مراقبت و نگهداری از آنها به بهترین شکل ممکن انجام گیرد. مهم نیست که تجهیزات رستوران شما از کدام برند تولیدی می باشند. رسیدگی و نظارت بر عملکرد دستگاه ها تنها چیزی است که از طریق آن می توانید هزینه های کسب و کار خود را تا حد قابل توجهی کاهش دهید. برای اینکه بدانید چگونه از این تجهیزات نگهداری کنید در ادامه مقاله به مطالب جامع و مفیدی پرداخته ایم.

1.تمیز نگه داشتن تجهیزات

نگهداری تجهیزات آشپزخانه رستوران از ساده ترین و بدون هزینه ترین نکات است که برای حفظ سلامت تمامی تجهیزات و ابزار لازم و ضروری است. ساده ترین کاری که می توانید برای نگهداری تجهیزات خود در شرایط خوب انجام دهید تمیز کردن آن است. این امر برای حفظ سلامتی تجهیزات آشپزخانه صنعتی شما بسیار ضروری است و باعث می شود میزان مواد آسیب زا به تجهیزات شما به حداقل برسد. این مواد آسیب زا می تواند به مرور باعث انباشته شدن روغن و کثیفی بر روی دستگاههای شما شود.

2.بازرسی صحت کارکرد تجهیزات قبل و بعد از استفاده

در نظر داشته باشید که نگهداری تجهیزات آشپزخانه رستوران برای افزایش طول عمر آنها، کارهایی است که قبل از شروع کار با دستگاهها و تجهیزات باید انجام دهید. هر روز قبل از شروع کار، بسیار مهم است که با یک بازرسی کامل با دستگاه ها اطمینان حاصل نمایید که آیا همه چیز برای شروع شیفت کاری پرمشغله، صحیح و سالم است یا نه؟ اگر چیزی نادرستی پیدا کردید، مهم نیست چقدر کوچک! قبل از اینکه به کار روزانه بپردازید، حتما آن را تعمیر کنید. در پایان روز بازرسی دیگری انجام دهید تا صبح روز بعد هیچ غافلگیری ناخوشایندی نداشته باشید.

3.آموزش کارکنان از نحوه استفاده تجهیزات

یکی از دلایلی که باعث می شود تجهیزات رستوران خیلی سریع خراب شوند این است. که به طور مناسب مورد استفاده قرار نمی گیرند. تعداد زیادی از ضمانت نامه ها دربردارنده تعمیرات حاصل شده از این استفاده های نادرست نیستند. بنابراین، به کارکنان خود حتما آموزش دهید. که چگونه دستگاه ها را به کار گرفته و یا آنها را تمیز کنند. در غیراین صورت سهل انگاری کارکنان شما را مجبور به صرف هزینه های اضافی برای موارد بدون گارانتی خواهد کرد.

4.ابزار ها و شوینده های نظافتی مناسب

نکته دیگر در نگهداری تجهیزات آشپزخانه رستوران برای افزایش طول عمر آنها، با توجه به متریال ساخت تجهیزات خود، ابزار ها و شوینده های مناسب برای جلوگیری از ساییدگی و خراشیدن تجهیزات خود، تهیه نمایید. این موضوع بسیار حائز اهمیت است و به دقت این مسئله را بررسی نمایید.

5.سیستم ایمنی

یکی از مهمترین نکات برای نگه داری و طول عمر تجهیزات آشپزخانه صنعتی، توجه به ایمنی آشپزخانه و اقدامات پیشگیرانه ایمینی در آشپزخانه می باشد. به عنوان مثال کارکرد درست سیستم های تهویه و بررسی آنها بسیار اهمیت دارد، تجمع چربی در فیلتر های هوا کش ها و سیستم تهویه خطرات آتش سوزی را بدنبال دارد.

یکی از منابع بالقوه خطر که گاهی اوقات می توان نادیده گرفت اقدامات اضطراری شما در آشپزخانه است. هر گونه چربی که در قسمت های تهویه آشپزخانه و تجهیزات آشپزخانه شما ایجاد شود، می تواند خطر آتش سوزی جدی باشد. اکنون زمان آن است که شفت ها و جیب های تهویه خود را دوبار بررسی کنید، همچنین آشکارسازهای دود و ابزار خاموش کننده را آزمایش کنید تا مطمئن شوید که می توانید از هر گونه شعله تصادفی جلوگیری کرده و در صورت ایجاد جرقه، آن را خاموش کنید.

6.از مدام روشن نگه داشتن تجهیزات خودداری کنید

یکی از مهمترین نکاتی که باید در مورد مراقبت از تجهیزات رستوران به آن توجه کنید این است. که بیش از اندازه آنها را مورد استفاده قرار ندهید. متاسفانه برخی از رستوران ها مدام دستگاه ها را روشن نگه می دارند. یا آنها را برای موارد جزئی به کار می گیرند. برای مثال، چرخ گوشت یکی از دستگاه هایی می باشد که برای چرخ کردن حجم زیادی از گوشت باید روشن شود.

 7.سرویس دوره ای تجهیزات

دیگر اصل نگهداری تجهیزات آشپزخانه رستوران، سرویس های دوره ای تجهیزات است. باید در فواصل زمانی منظم برنامه ریزی خوبی داشته باشید تا تجهیزات خود را سرویس دهی نمایید، در این سرویس های دوره ای اگر کوچک ترین مشکلی وجود داشته باشد به راحتی و با کمترین هزینه حل می شود و تجهیزات شما همان کارایی و بازدهی روزهای اول خود را همچنان حفظ خواهند کرد.

8.مراجعه به دفترچه راهنما

هنگامی که می خواهید از تجهیزات رستوران  برای اولین بار استفاده کنید بهتر است با مراجعه به دفترچه راهنما مراحل مربوط به نگهداری از قطعات را مطالعه کنید. دفترچه راهنما به شما این امکان را می دهد. تا از اجزای دستگاه های خریداری شده دید مناسبی را به دست آورید.

 

 

برای خرید تجهیزات رستوران با کیفیت و با دوام ما به شما تجهیزات آشپزخانه روماکینگ را معرفی می کنیم . و می توانید جهت دریافت مشاوره با کارشناسان ما در روماکینگ تماس حاصل نمایید . 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *