عوامل تأثیرگذار در راه اندازی کترینگ

نوشتن برنامه مدیریتی

نوشتن یک بیزینس پلن کامل و دقیق برای اداره با دقت امور کترینگ و مدیریت درست آن، بسیار پراهمیت است. تدوین این برنامه علاوه بر مشخص کردن مسیر حرکت کترینگ، از حرکت در مسیر نادرست نیز جلوگیری می‌کند. نکته مهم در تدوین بیزنس پلن، دقت به ریزترین جزئیات است. چراکه رعایت نکردن این نکته موجب پیش آمدن مشکلات زیادی بر سر راه کسب و کار کترینگ می‌شود.

انتخاب نوع کترینگ

بسیار مهم است که در ابتدای راه، نسبت به نوع کترینگی که قصد راه اندازی آن را دارید اطلاع داشته باشید. منوی متفاوت کترینگ‌ باعث می‌شوند تا شما به نیروی ماهرتر و تجهیزات اولیۀ متفاوتی نیاز پیدا کنید و خرید این تجهیزات، نیازمند سرمایه بیشتری است.طراحی منو نیز یکی از فعالیت‌هایی است که در این مرحله باید انجام بگیرد. چرا که منوی یک کترینگ تحت تأثیر نوع آن کترینگ است. طراحی منو بر روی جذب مشتریان و همچنین برند کترینگ اثرات مثبتی خواهد داشت .

انتخاب محل مناسب برای راه اندازی کترینگ 

داشتن فضای مناسب برای شروع به فعالیت کترینگ اهمیت زیادی دارد. از آنجایی که کترینگ‌ها با تعداد محدودی از مشتری‌ها کار می‌کنند، نیاز به داشتن یک ویترین بزرگ و قابل توجه ندارند. به همین دلیل معمولاً کترینگ‌ها در زیرزمین‌ها فعال هستند. اما باید به این نکته توجه داشت که فضایی که کترینگ در آن راه اندازی می‌شود باید دارای تهویه، لوله کشی آب و گاز و ابعاد بزرگ و مناسب باشد. نکته‌ی دیگر راجع به انتخاب محل مناسب، نزدیک یا دور بودن به مراکز اداری و تجاری شهر است. با توجه به نوع مشتریان کترینگ‌ها، نزدیک بودن به موقعیت‌هایی که تجمع مراکز اداری در آنجا بیشتر است نوعی مزیت محسوب می‌شود. چرا که مدت زمانی که صرف حمل و نقل می‌شود را کاهش داده و غذای تازه‌تر و باکیفیت‌تری به دست مشتری‌ها می‌رسد.

انتخاب اسم و لوگوی کترینگ

از آنجایی که کترینگ‌ها غذا را به صورت بسته‌بندی ارسال می‌کنند؛ انتخاب اسم و لوگوی جذاب بسیار مهم است. چرا که لوگو و اسم شما بر روی بسته‌بندی، شکل بسته و بر روی برندینگ شما تأثیر مستقیم دارد.

برآورد هرینه ها برای راه اندازی کترینگ

داشتن اطلاعات دقیق در مورد میزان هزینه‌های راه اندازی کترینگ از اصلی‌ترین نکاتی است که باید رعایت شود. این اطلاعات به مؤسسان کمک می‌کند تا با داشتن اشراف کامل به همه امور، برنامه دقیقی را بچینند و طبق آن منابع مالی را مصرف کنند. این اتفاق باعث می‌شود تا از صرف هزینه‌های اضافی و بیهوده جلوگیری شود. ذخیره کردن سرمایه در ابتدا، به هر میزان که باشد اهمیت زیادی دارد. چرا که در ابتدا درآمد آنگونه که انتظار دارید بالا نخواهد بود. بخشی از هزینه‌هایی که برای تأسیس کترینگ مدنظر قرار می‌گیرند شامل :

  1. هزینه تهیۀ محل کترینگ
  2. هزینه بازاریابی
  3. هزینه تجهیزات اولیه کترینگ
  4. هزینه حقوق پرنسل
  5. هزینه حمل و نقل غذا تا مقصد
  6. هزینه مواد اولیه
  7. هزینه‌های جاری (آب، برق، گاز و …)

برنامه بازاریابی کترینگ

بدون بازاریابی درست و اصولی احتمال رشد در کسب‌ و کارها تقریباً غیر ممکن است. از آنجایی که مشتریان کترینگ‌ها مراکزی نظیر شرکت‌ها، اداره‌ها و همچنین تالارهای عروسی و … هستند؛ نیاز است با توجه به نوع استراتژی بازاریابی خود، با تبلیغات موثر و هدفمند و بستن قراردادهایی در جهت پیشرفت روز‌به‌روز کترینگ خود اقدام کنید.

استخدام پرسنل کترینگ

نیروی انسانی یا پرسنل، یکی از اصلی‌ترین عوامل کترینگ‌ها هستند. در کترینگ‌ها علاوه بر آشپز، به پیک ‌هم نیاز است تا غذای گرم تولید شده را به دست مشتری برساند. استخدام این پرسنل متخصص کار راحتی نیست. پیدا کردن افرادی که بتوان از آنها به عنوان افراد کاربلد در فرایند تأسیس کترینگ استفاده نمود؛ نیازمند تجربه بالایی است.

اخذ مجوزهای موردنیاز

کسب مجوز برای شروع فعالیت در زمینه کترینگ یا مراکز تهیه غذا نیازمند مجوز و تائیدیه‌های مختلفی بوده که امروزه این روند به دلیل شکل گرفتن اتحادیه‌ها، بسیار راحت‌تر انجام می‌پذیرد. مراحل کسب مجوز برای راه‌ اندازی کترینگ عبارتند از:

  • کسب مجوز برای نام کترینگ
  • اخذ پروانۀ کسب
  • مجوز سلامت پرسنل
  • کسب مجوز بهداشت برای کترینگ

تهیه تجهیزات راه اندازی کترینگ

تجهیزات اولیه مناسب که برای راه‌ اندازی کترینگ نیاز هستند ، بخش زیادی از هزینه‌ها را شامل می‌شوند. برای خرید این تجهیزات باید توجه داشت که با توجه به نوع کترینگ و نیاز بیشتر به برخی تجهیزات، یا تعداد بیشتری از آن وسیله را و یا حجم و اندازه‌ی بزرگ‌تری از آن را باید تهیه نمود. تعدادی از تجهیزات مورد نیاز عبارت‌اند از: میز کار استیل، اجاق گاز، یخچال و فریزر، چرخ گوشت، سبزی خرد کن و …

برخی از تجهیزاتی که در راه اندازی کترینگ به آنها نیاز است عبارت‌اند از:

 تجهیزات آماده سازی در راه اندازی کترینگ

برخی از تجهیزات در فرایند آماده سازی غذا نقش دارند. تجهیزاتی مانند: چرخ گوشت، اره استخوان‌بر، سيخ گير، ميكسر كباب، محفظه ضدعفونی چاقو، كالباس‌بر، تامبلر، مريناتور، همبرگر و بيفتك زن، دايسر، انواع سبزي خرد كن، انواع خلال كن، سيب زمينی پوست كن، آبگیر كاهو و سبزیجات، پوست گیر پياز، انواع بليكسر (غذاساز)، ميز و تخته كار چوبی و تفلون، آبچكان  تخته كار، كنده ساطور و …

تجهيزات نگهداري سرد در راه اندازی کترینگ

  • انواع سردخانه زير صفر و بالای صفر، يخچال و فريزر ايستاده،‌ يخچال و فريزر خوابيده رويه ميز
  • تاپينگ زير يخچالی، تاپينگ روميزی، يخچال و فريزر زير كانتری
  • انواع ديسپلی سرد دسر، سالاد، ماست جلو باز ( سلف سرويس ) و جلو بسته، يخچال‌های ايستاده پرده هوا جهت نوشيدنی
  • كانترهای سرد سلف سرويس بصورت زير يخچالی، وان سرد
  • تجهيزات نگهداري گرم در راه اندازی کترینگ
  • انواع اينداكشن، شف اينگ ديش جهت پخت و نگهداری غذا
  • كانترهای گرم ثابت و متحرك
  • انواع چراغ‌ها و گرمكن‌های سراميكی
  • انواع هود دو جداره و تك جداره، ديواری و مركزی با روشنايی
  • انواع سينك و وان شستشو

جهت دریافت مشاوره و اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان ما در تجهیزات آشپزخانه صنعتی روماکینگ در ارتباط باشید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *