آشپزخانه خانگی و صنعتی
سیستم طراحی و تولید تجهیزات آشپزخانه های خانگی به شیوه ایی بوده که جوابگوی نیاز یک خانواده با تعداد کم و مشخص می باشد . این آشپزخانه ها مساحت محدودی دارند و در آن ها می توان برای چند نفر پخت و پز را انجام داده و غذا آماده کرد. مهمترین تجهیزاتی که در آشپزخانه های خانگی برای پخت و پز استفاده می شوند شامل یخچال و فریزر، اجاق گاز و هود می باشند.
آشپزخانه های صنعتی یا تجاری مناسب کسب و کارهایی هستند که در آن ها قرار است حجم زیادی غذا آماده شود. تجهیزات کاربردی در این آشپزخانه ها بزرگ بوده و شما می توانید حجم زیادی غذا را در سریع ترین زمان ممکن با کمک این تجهیزات آماده کنید. از دیگر ویژگی های آشپزخانه های تجاری این است که در این آشپزخانه ها باید نکات بهداشتی و ایمنی به صورت کامل رعایت شود بطوری که قرار دادن سیستم های تهویه ی مناسب و اطفاء حریق اولویت دارد. این مدل از آشپزخانه ها در رستوران ها، هتل ها و کترینگ ها کاربرد دارند.
تفاوت آشپزخانه صنعتی و خانگی
با وجود اینکه عملکرد و کاربرد تجهیزات هر دو آشپزخانه شبیه به هم است اما از جمله اصلی ترین تفاوت های آشپزخانه صنعتی و خانگی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تجهیزات آشپزخانه های صنعتی یا تجاری برای آشپز و سرآشپزهای حرفه ای طراحی و تولید شده در صورتیکه تجهیزات خانگی اینطور نیستند.
- تجهیزات صنعتی قدرت بالایی داشته اما به اندازه ی تجهیزات خانگی ظریف نیستند.
- آشپزخانه های تجاری در مقایسه با مدل های خانگی بزرگتر هستند و چند نفر میتوانند در آنجا به صورت همزمان مشغول پخت و پز شوند.
- دوام و مقاومت تجهیزات صنعتی در مقایسه با خانگی بیش تر است به عنوان مثال چرخ گوشت صنعتی یا سبزی خرد کن صنعتی در مقایسه با مدل های خانگی هم قدرت بیش تری دارند و هم مقاوم تر هستند.
- هزینه ی خرید تجهیزات آشپزخانه های صنعتی در مقایسه با مدل های خانگی بیش تر است.
- آشپزخانه های خانگی در مقایسه با صنعتی زیبایی بصری بیش تری دارند.
- مقدار غذای آماده شده در آشپزخانه های خانگی برای چند نفر بوده و در آشپزخانه های صنعتی لازم است برای چند صد نفر غذا آماده شود.
- سرعت پخت و پز با تجهیزات صنعتی در مقایسه با مدل های خانگی بیش تر است.
- در آشپزخانه های صنعتی رعایت اصول بهداشتی و نکات ایمنی اهمیت بسیاری دارد.
- تجهیزات آشپزخانه های تجاری یا صنعتی معمولا از آلومینیوم، استیل یا آهن های سنگین ساخته شده است.
- تجهیزات آشپزخانه صنعتی دائما در حال پخت و پز هستند در صورتیکه تجهیزات خانگی با سرعت کم و تنها چند ساعت در طول روز برای پخت و پز استفاده می شوند.
تجهیزات آشپزخانه صنعتی و خانگی
اندازه و ظرفیت تجهیزات آشپزخانه
یکی از تفاوتهای قابل مشاهده بین تجهیزات آشپزخانه صنعتی و خانگی، اندازه و ظرفیت آنهاست. در آشپزخانههای صنعتی، اندازه و ظرفیت تجهیزات به منظور پاسخگویی به نیازهای بزرگتر و حجم بالاتر آشپزی تجاری تنظیم شده است. در حالی که در آشپزخانه خانگی، تجهیزات با اندازه کوچکتر و ظرفیت مناسب برای استفاده خانگی و تعداد افراد خانواده طراحی شدهاند.مثلاً، یخچالهای صنعتی معمولاً دارای ظرفیت بزرگتری هستند تا بتوانند مقدار زیادی از مواد غذایی را نگهداری کنند. همچنین، اجاقهای صنعتی ممکن است دارای بیشترین تعداد شعله و مناطق پخت و پز باشند تا بتوانند همزمان غذاهای مختلف را در حجم بالا پخت کنند.تجهیزات آشپزخانه خانگی به طور عمومی اندازه کوچکتری دارند. مثلاً، یخچالهای خانگی معمولاً برای نگهداری مواد غذایی مصرف روزانه و کمترین تعداد اعضای خانواده طراحی شدهاند. اجاقهای خانگی نیز دارای تعداد محدودی شعله و منطقه پخت و پز هستند که برای نیازهای روزانه خانواده کافی است.به طور کلی، تجهیزات آشپزخانه صنعتی با اندازه بزرگتر و ظرفیت بالاتری طراحی شدهاند تا بتوانند با حجم و نیازهای بیشتر آشپزی تجاری سازگاری داشته باشند. در حالی که تجهیزات آشپزخانه خانگی با اندازه کوچکتر و ظرفیت مناسب برای استفاده خانگی و تعداد محدودی از افراد طراحی است.
مقاومت و ساختار تجهیزات آشپزخانه
دیگر تفاوت بین تجهیزات آشپزخانه صنعتی و خانگی، میتواند در مقاومت و ساختار آنها باشد. تجهیزات صنعتی عموماً از موادی با مقاومت بالا و ساختاری قوی تر ساخته میشوند، به منظور تحمل فشار و استفاده مکرر در محیط های تجاری پرسرعت و پراستفاده. این تجهیزات ممکن است از فولاد ضد زنگ، آلومینیوم یا مواد دیگری ساخته شوند که به آنها مقاومت و دوام بیشتری بدهد.در مقابل، تجهیزات آشپزخانه خانگی عموماً از موادی با کیفیت کمتر و ساختاری سبک تر ساخته میشوند، زیرا تحمل شرایط تجاری ندارند. این تجهیزات ممکن است از پلاستیک، چوب، فلزات سبک و مواد دیگری تشکیل شده باشند که به آنها وزن کمتر و ساختار سبک تری بدهد.تجهیزات آشپزخانه صنعتی به علت ساختار قوی تر و مواد مقاومت بالا، قادر به تحمل شرایط سخت تر و استفاده مکرر در محیط های تجاری هستند. در حالی که تجهیزات آشپزخانه خانگی برای استفاده در محیط خانگی طراحی شدهاند و نیاز به ساختار سبکتر و مواد با کیفیت کمتری دارند.
عملکرد تجهیزات آشپزخانه
عملکرد تجهیزات آشپزخانه صنعتی و خانگی نیز ممکن است تفاوتهایی داشته باشد. تجهیزات صنعتی به منظور پاسخگویی به نیازهای یک محیط آشپزی تجاری طراحی شدهاند و به صورت حرفهای عمل میکنند. این تجهیزات معمولاً دارای قابلیتها و ویژگیهایی هستند که برای استفاده تجاری و حجم زیاد غذاها مناسب هستند. به عنوان مثال، یک اجاق گاز صنعتی قادر به گرم کردن غذاها با سرعت بالا و تحمل حجم بزرگتری است.از طرف دیگر، تجهیزات آشپزخانه خانگی به منظور استفاده در خانهها طراحی شدهاند و برای نیازهای خانگی عمل میکنند. این تجهیزات معمولاً دارای ابعاد کوچک تر، عملکرد سادهتر و قابلیتهای کمتری هستند. به طور کلی، تجهیزات خانگی برای پخت و پز روزمره و مصرف کمتر مورد استفاده قرار میگیرند و نیاز به عملکرد پیچیده و قابلیتهای خاص کمتری دارند.بنابراین، تجهیزات آشپزخانه صنعتی و خانگی در عملکرد خود تفاوت دارند. تجهیزات صنعتی بهترین عملکرد را در محیطهای تجاری و حجم زیاد دارند، در حالی که تجهیزات خانگی مناسب استفاده روزمره در خانه و برای نیازهای خانگی هستند.
تجهیزات و امکانات مرتبط با آشپزخانه صنعتی و خانگی میتوانند شامل موارد زیر باشند:
- اجاق گاز و فر
- هود
- یخچال و فریزر
- ماشین ظرفشویی
- ماشین قهوهساز و چای ساز
- ماشینهای برش، آسیاب و مخلوط کن
- ماشین آب میوه گیری
- تجهیزات پخت و پز متنوع
- تجهیزات نظافت و بهداشت
استفاده از تجهیزات باکیفیت و مناسب میتواند در بهرهوری، سلامت و رضایتمندی مشتریان تأثیر بزرگی داشته باشد. همچنین، برنامهریزی دقیق فضا و چیدمان بهینه تجهیزات میتواند در جلوگیری از اتلاف وقت و انرژی کارکنان بسیار مؤثر باشد.برای خرید تجهیزات با کیفیت و با دوام ما به شما تجهیزات آشپزخانه روماکینگ را معرفی می کنیم . و می توانید جهت دریافت مشاوره با کارشناسان ما در روماکینگ تماس حاصل نمایید .